Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Measurement-Bulgaria.com TLL Media
 
Measurement-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.08.2020   |   Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд
14.06.2019   |   ТУ-Габрово с търг за доставка на лабораторна и измервателна апаратура
06.06.2019   |   19-о издание на изложението за безразрушителен контрол NDT Russia
 

Експертно

Търси
TLL Media abo

За 15 години най-голямото постижение на ИБРМ е доверието на клиентите ни, особено в условията на криза

“В тензометрията не може да се очаква от компоненти “две за лев и едно бакшиш” да се постигне необходимата висока точност. За сериозните фирми в автоматизацията и машиностроенето този въпрос отдавна е извън дискусия”. За цената на качеството и за пътя на младите, приемствеността и премерените рискове разказва Божидара Мушнер, управител на фирма ИБРМ.

Уважаема г-жо Мушнер, напоследък в българската бизнес действителност се наблюдава навлизане на млади мениджъри и смяна на поколенията в управлението на фирмите. Как бихте коментирали това от позициите си на управител на фирма ИБРМ от 15 години?
Приветствам го като напълно закономерно. Смяната на поколенията е характерна изобщо за бизнес средата, не само за българската. Младите хора имат по-смели идеи, понякога по-рискови. Трябва да им се гласува доверие, да се калкулират рисковете. Задачата е да се извлече най-доброто за фирмата.

Какво значение отдавате на приемствеността в бизнеса?
Голямо - всяка фирма започва обикновено от нулата, с годините се разраства (или не). Алтернативата на една изградена семейна фирма е да бъде поета от следващото поколение или да бъде продадена. Би било жалко, ако знанията и опитът (както в нашия случай) не бъдат оползотворени. Аз лично се осланях на опита на съпруга ми Гюнтер (25 години работа в измервателната техника при водещата в бранша немска фирма Hottinger Baldwin Messtechnik). Сега синът ни Иван Мушнер профитира от нашите знания и опит и много добре се справя. Надявам се и му пожелавам той да разработи още по-добре фирмата. От август 2011 г. Иван Мушнер е съдружник в ИБРМ.

Фирма ИБРМ се ползва с отлична репутация в бранша. Кои са най-големите постижения в досегашната история на фирмата?
Благодаря за високата оценка! Нека не звучи като клише, за мен лично, най-голямото постижение е доверието на клиентите ни, особено в условията на криза. Преди месец получихме имейл от клиент, който започваше така: “ Радвам се на професионализма в работата ви с теглоизмервателна техника от една страна и от друга - умението да водите разговори до достигане на успешната цел – продажба и доволен клиент”. Едно такова признание, получено в 18:30 часа, е комплимент за всички във фирмата, може би най-много за мен.

Разкажете за партньорствата, които сте създали и развили през годините. Какво е значението на това да се предлагат най-иновативни технологии и продукти на един ценово чувствителен пазар като българския?
Партньорствата ни са изградени на базата на взаимна лоялност, устойчиви и разумни цени за високо качество и кратки срокове за доставка. През последните 8 години работим основно с фирмите ZEMIC и RINSTRUM, имаме защита на територията. ZEMIC е сред най-големите производители на тензометрични датчици и резистори в света. RINSTRUM е австралийска фирма за производство на тегловна електроника с представителство за Европа в Германия. Двете фирми притежават всички задължителни в нашия бранш сертификати за Европа по ЕN 45 501, издадени от Германия или Холандия. И двете фирми развиват и прилагат в производството си новите технологии. Качеството на продуктите им е отлично, а както е известно, качеството си има цена. Вярно е, че българският пазар е много чувствителен към цената, но в тензометрията не може да се очаква от компоненти “две за лев и едно бакшиш” да се постигне необходимата висока точност. За сериозните фирми в автоматизацията и машиностроенето този въпрос отдавна е извън дискусия.

Какво включват плановете ви за бъдещо развитие на компанията?
Разширяване на дейността, изразено в привличане на нови клиенти, увеличаване на оборота, разкриване на нови работни места, евентуално въвеждане на нови продукти в листата.


Източник: Инженеринг ревю   Област: Експертно  

Етикети:   ИБРМ   измервателна техника   Божидара Мушнер  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG