Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Measurement-Bulgaria.com TLL Media
 
Measurement-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.08.2020   |   Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд
14.06.2019   |   ТУ-Габрово с търг за доставка на лабораторна и измервателна апаратура
06.06.2019   |   19-о издание на изложението за безразрушителен контрол NDT Russia
 

Експертно

Търси
TLL Media abo

Подходът към клиентите ни отличава от конкуренцията

Евгени Митрев и Зоя Найденова, управители и съдружници в ТРОКУТТЕСТ България, представят историята, структурата и дейността на Trokuttest Group, специализирана в контрола без разрушаване, качествения контрол и механичните изпитвания.

Откога представлявате Trokuttest Group на българския пазар?
Трокуттест България е част от балканския лидер, предлагащ уреди и консумативи, използвани в контрола без разрушаване, качествения контрол и механичните изпитвания - Трокуттест Груп. Компанията развива дейността си в България от декември 2011 г. Началото беше една идея, която намери съмишленици и те й помогнаха да се осъществи и израстне. В екипа в България започнахме само двама, а към момента сме седем човека.

Представете накратко историята и предмета на дейност на компанията?
ТрокутТест Груп обединява четири компании, занимаващи се с търговия и услуги в контрола без разрушаване, механични изпитвания и качествен контрол. Създадена по идея на трима инженери, с международен опит, доказали се с работата си в различни части на европейската индустрия: дипл. инж. Павол Кучик (Словакия) с 25 годишен опит в КБР, дипл. инж. Нермин Тробрадович (Хърватска), с 25 годишен опит в КБР и инж. Зоя Найденова (България), докторант в ХТМУ, металург, специалист по пластична деформация и механични изпитвания, които и сега ни консултират и работят рамо до рамо с нас.

ТрокутТест Груп започва дейността си през декември 2010 г. в Загреб, Хърватска. През юли 2011 г. разширява своята дейност в Босна и Херцеговина, през декември 2011 г. започва работа офиса в България, а от февруари 2012 г. стъпва на пазара в Сърбия. Работим и в останалите балкански държави, но засега няма планове да се отварят други регионални офиси.

В самото начало компанията предлагаше инструменти и консумативи само за КБР, следваща стъпка на разширяване на дейността беше въвеждане на услуги. Започнахме да предлагаме иновативни услуги за КБР. След това се разширихме в областта на механичните изпитвания и качествения контрол.

Какво включва предлаганата гама уреди за безразрушителен контрол?
ТрокутТест Груп предлага всички небходими инструменти и консумативи за КБР с необходимите сертификати за всички индустрии. Представляваме водещи производители, доказали се в световен мащаб: Helling (най-стария германски производител на консумативи и инструменти за капилярни методи и магнитно – прахов контрол), Yxlon ( немско-датски  производител на рентгени и рентгенови кабинети за компютърна томография), Duerr (немски производител на скенери за компютърна радиография и патентовани екологични химикали за проявяване на филми), Dakota ultrasonic (американски производител на ултразвукови инструменти), Technology Design (английски производител на специално проектирани ултразвукови инструменти с фазова решетка и TOFD), Tagarno (датски производител на видеосистеми за цифрово увеличение, отличаващи се с голямо работно разстояние и уникално качество на картината), Hirox ( японски производител на 3D видео микроскопи и мини Сканиращи Електронни Микроскопи), IT Concepts (немски, водещ производител на индустриални ендоскопи), SDT (белгийски производител на инструменти за изпитване на херметичност, смазване на лагерни съоръжение и откриване на течове изпускани в системи под налягане) и други.

Услугите, които предлагаме, са нестандартни: изпитване на топлообменници с иновативен за индустрията метод APR – Acoustic Pulse Reflectometry. Методът се базира на принципа на звукова вълна пусната във вътрешността на тръба. Всяка промяна във вътрешния диаметър провокира рефлекция, която се записва и анализира. Методът дава много прецизна картина на състоянието на вътрешната стена на изпитваната тръба, открива запушвания (частични или пълни), питинг, корозия и теч. Има редица предимства, но и ограничения, върху които екипът от израелската компания производител работиха, за да отстранят и да усъвършенстват работата му. Невъзможно беше да се открият дефекти с този метод по външната стена на тръбата. Този проблем е решен в новия модел на производителя, където са съчетани APR (вълни, които се разпространяват по въздуха и изпитва вътрешността на тръбата) и UPR – Ultrasonic Pulse Reflectometry (вълни, които се разпространяват в материала на тръбата). По този начин с един уред от една точка може да се открият всички възможни дефекти в тръбата с изключителна бързина.

Друга услуга, която предлагаме, е изпитване на съоръжения с акустична емисия. Методът е уникален, защото в повечето случаи може да замести конвенционалните методи за КБР и по време на изпитването не е необходимо спирането на работния цикъл, което обикновено е свързано с много разходи. Нашето изпитване с акустична емисия дава информация за състоянието на изпитваното съоръжение, всички налични дефекти, анализ на причината за появяването им и решение за отстраняването им. През изминалата година, на проведената в Южна Африка Световна конференция по КБР в почти 80% от докладите трудните проблеми в различни индустрии са решени с акустична емисия.

Кои от тях ще предлагате приоритетно на нашия пазар?
Нашите уреди помагат в много различни индустрии, които имат разлчни нужди и оттам определят различни приоритети на предлагането. Главен приоритет, заложен в политиката ни, е приоритет на новите технологии, които оптимизират качеството и разхода на време и след това - активно предлагане на световно познати производители, непознати на нашия пазар.

С какво се отличавате от конкуренцията?
Всяка от фирмите на пазара има своята специфика, която я прави различни от другите. Може би от гледна точка на купувачите ние сме още едни търговци на пазара. Тук обаче е разликата! Първото нещо, с което сме нови, е начинът ни на подход спрямо клиента. Ние не сме търговци, ние сме първо специалисти, които работят за решаване на проблемите на клиента.  Анализираме проблема и даваме съвет за оптимално решение на проблема и съответно кой от нашите инструменти решава проблема. Говоря за „един от нашите инструменти“, а не просто за инструмент, който може да доставим на всяка цена, защото смело заставам зад твърдението, че предлагаме най-добрите инструменти и консумативи, съпътстващи се с качествена и бърза поддръжка след продажба.

Друго наше предимство е нашата структура. В Групата инж. Нермин Тробрадович има изключитено отговорната позиция „business development manager“. Ролята на тази позиция е  да  осигури  на ТрокутТест Груп най-добрите производители, предлагащи най-качествените инструменти  и консумативи за портфолиото ни. Внимателно да подбира производителите, които ще предложим на нашите клиенти! За целта той и екип от специалисти посещават почти всички индустриални панаири и конференции в световен мащаб. Там се запознава с всички иновации, предлагани в бранша. Търси мнения на клиенти, които използват конкретните  иновации. Така накрая, ако е убеден, че нещо ще оптимизира работата на специалистите, ние го пренасяме до клиента. Не твърдим, че всички новости са необходими на индустрията, но когато сме убедени, че някоя иновация е нужна за клиент, тогава полагаме всички усилия, да я представим. Също не държим да предлагаме най-известните производители. В последните години някои от тях направиха грешка и отдадоха превес на администрацията. Това доведе до утежняване на комуникацията клиент–производител. Усложниха взимането на решения, забавиха реакциите си при доставката и сервизното обслужване. Поради всички тези проблеми преди година се наложи да сменим най-популярния доставчик за ултразвукови инструменти, който представлявахме, с по-малък производител, който изслушва купувача и разработва инструмент точно според неговите нужди.

Друго, с което може да се каже, че сме уникални, е непрекъснатото обучение на екипа. Всички наши специалисти се обучават при производителя, самоусъвършенстват се и се информират за новостите. Ние искаме инженерите в производството да използват времето си за да работят своята работа, а да не губят време да търсят решения, които вече съществуват. Целта ни е да спечелим тяхното доверие, за да можем да им предложим решение на техните задачи. Искаме те да настояват от техния доставчик, без значение дали сме ние или не, да изискват  намирането на решение на проблема вместо тях.

Макар и в различни държави, благодарение на информационните технологии всички колеги сме в ежедневна комуникация. Обменяме информация за различни проблеми на наши клиенти и решението им, което помага на клиентите в другите държави в подобни проблеми.


Източник: Measurement-Bulgaria.com; снимки: Трокуттест   Област: Експертно  

Етикети:   Трокуттест България   безразрушителен контрол   механични изпитвания  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG