Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Measurement-Bulgaria.com TLL Media
 
Measurement-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.08.2020   |   Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд
14.06.2019   |   ТУ-Габрово с търг за доставка на лабораторна и измервателна апаратура
06.06.2019   |   19-о издание на изложението за безразрушителен контрол NDT Russia
 

Партньори

Търси
TLL Media abo

Национално научно-техническо дружество по дефектоскопия

HHTДД e пpaвoпpиeмник нa ocнoвaнaтa пpeз 1962г. Haциoнaлнa ceкция пo дефектocкoпия, фyнкциoниращa в cъcтaвa нa HTC пo мaшинocтpoeние и Фeдepaциятa нa нayчнo-тexничecкитe дpyжecтвa.

ННТДД е сдружение в частна полза по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Дейността на ННТДД е основана на принципите на доброволност, равнопоставеност, демократичност, автономност, самофинансиране, прозрачност, безкористност и законност.

Основни цели и задачи на ННТДД са:

1. Обединява организационно, представлява и защитава творческите и професионални интереси на своите членове. Сьздава условия за повишаване и подобряване на тяхната творческа и професионална реализация и просперитет.

2. Създава условия за нормален и достоен живот на колегиалната общност на дефектоскопистите и за повишаване на авторитета на тази общност в обществения живот и формира морала и нормите на етичност в отношенията между дефектоскопистите.

3. Организира и поощрява обмяната на опит между своите членове и други специалисти по въпроси на най-новите достижения на фундаменталните и приложни науки.

4. Организира и поощрява непрекъснатото повишаване на професионалната квалификация на своите членове и други специалисти, сертификацията на персонала по контрол и изпитване без разрушаване, съдействува на професионално-учебните центрове и на центровете по сертификация за извършване на актуална на потребностите квалификация и сертификация на персонала и предлага свои представители в изпитните комисии в професионално учебните центрове.

5. Членува в Международния комитет по изпитване без разрушаване (International Committee of Nondestructive Testing) и Европейската федерация по изпитване без разрушаване (European Federation of Nondestructive Testing) и представлява българските дефектоскописти в тях.

6. Сътрудничи и осъществява професионално-творческо сътрудничество със сродни, чужди и международни дружества и организации за провеждане на съвместни научно-технически прояви и спомага за издигане авторитета на своите членове в Европа и в света.

7. Стимулира развитието на млади дефектоскописти и научни работници.

8. Поддържа творчески и организационни връзки със сдружения и търговски дружества в областта на контрола и изпитването без разрушаване и в други области на науката и техниката.

9. Пропагандира ролята и развитието на науката, техниката и иновациите в областта на контрола и изпитването без разрушаване за развитие на обществото, предотвратяване на техногенни катастрофи и аварии, създаване на нови материали и гарантиране на качеството на продуктите.

10. Организира, създава условия и работи за утвърждаване и развитие на гражданското общество в България.

11. Насърчава интереса на гражданското общество за решаване на проблемите на качеството и експлоатационната надеждност на материалите, изделията и съединенията, експлоатацията на машини и съоръжения по техническо състояние и утвърждаване на философията за толерантност към повредите.

12. Анализира и полага усилия за формиране на граждански позиции по въпросите на: развитието на инвестициите, държавната роля за стимулиране на инвестициите, за издигане нивото на контрола и изпитването без разрушаване, за конкурентност на българските машини, технологии, дефектоскописти и учени на пазара.

13. Съдействува на държавните органи, органите на гражданското общество и сдруженията за хармонизиране на стандартите и спецификациите в областта на контрола и изпитването без разруша-ване с европейските и световните.

14. Осигурява защита на интелектуалната собственост на своите членове.

15. Подпомага морално и материално попаднали в сериозни затруднения свои членове.

ННТД е член на Международния комитет по изпитване без разрушаване (ICNDT) и Европейската федерация по изпитване без разрушаване (EFNDT).


Източник: ННТДД

Етикети:   дефектоскопия   ННТДД   безразрушителен контрол  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG