Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Measurement-Bulgaria.com TLL Media
 
Measurement-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.08.2020   |   Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд
14.06.2019   |   ТУ-Габрово с търг за доставка на лабораторна и измервателна апаратура
06.06.2019   |   19-о издание на изложението за безразрушителен контрол NDT Russia
 

Експертно

Търси
TLL Media abo

Безжичната комуникация е поле за бъдещо развитие в индустрията

Асен Петров, Йокогава България,безжична комуникация,газанализатори
Асен Петров, Йокогава България,безжична комуникация,газанализатори


27.04.2015

Уважаеми г-н Петров, какви са новостите около Йокогава България в областта на контролно-измервателната техника?
Фирмата ни винаги се е стремяла да бъде иновативна. Това се доказва исторически от факта, че Йокогава е разработила първа някои от най-широко използваните и досега технически решения за контрол и управление на процесите.
Понастоящем работим усилено по подобряване и по-широко внедряване на безжичната комуникация. Тази напредничава технология все още не е широко използвана в индустрията, но това безспорно е поле за бъдещо развитие.
 
Какви нови приложения намират контролно-измервателните ви решения в индустрията? Представете накратко някои от продуктите, които предстои да лансирате на българския пазар.
Това, което предстои съвсем наскоро да бъде представено не само на българския, но и на световния пазар, е значително подобрен лазерен анализатор за газове. Този принцип на измерване има редица предимства и определено смятам, че това решение ще бъде оценено от крайните потребители. Възнамеряваме да отделим особено внимание на този продукт и ще информираме възможно най-скоро читателите ви за по-конкретните технически подобрения и цялостни характеристики на продукта.
 
Разкажете за най-интересните проекти, които фирмата е изпълнила през последните години. Кои бяха най-интересните решения, които предложихте?
През последните години доведохме до успешен край редица задачи, свързани с аналитични измервания, осъществявани с анализатори в комбинация със системи за подготовка на пробата и други спомагателни компоненти. По принцип, за нас подготовката на всяка оферта към крайния потребител е един своеобразен евентуален бъдещ проект. Успешното му реализиране до голяма степен зависи от намирането на най-подходящия и удобен технически подход – за това винаги се стараем от самото начало максимално добре да разберем нуждите на клиента.
 
Какви са предизвикателствата и перспективите на пазара на измервателна техника у нас? Какво да очакваме в технологичен план в бъдеще?
Перспективите за пазара на измервателна техника са пряко обвързани с развитието на индустрията като цяло. Липсата на поле за изява спъва и самата изява. За никого не е тайна, че страната ни не е сред водещите индустриални сили, а и липсват индикатори, че това ще се промени в обозримо бъдеще. Това според мен е най-голямото предизвикателство, с което ще се наложи да се справяме и в идните години. 
За технологичното развитие на компанията не мога да правя прогнози, но съм убеден в едно: Yokogawa ще продължи със стремежа си да бъде технологичен лидер. Това е доказвано от нас през стогодишната история на фирмата и не мисля, че ще изневерим на този си принцип.
 
Какво е значението на бизнеса ви в страната за глобалното развитие на компанията? Какви са спецификите на маркетинговата ви политика в България и региона?
Би било нереалистично ако заявя, че България е стратегически пазар за компанията ни. И все пак и тук не липсва поле за изява. Yokogawa е добре известна и утвърдена с качеството си както глобално, така и на местния пазар.
Трудно ми е да назова някакви по-характерни специфики на маркетингова ни политика, провеждана в страната. Но искам да отбележа, че всички служители на компанията са длъжни да спазват така наречения “code of conduct”. Това е нещо като наш етичен кодекс, който трябва да бъде съблюдаван както във вътрешнофирмените отношения между служителите, така и в работата с клиентите. Етичните ни принципи се поставят на първо място и се явяват фундамент, върху който се гради обликът на компанията.

Източник: Yokogawa

Етикети:   Yokogawa   Йокогава България   безжични комуникации  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG