Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Measurement-Bulgaria.com TLL Media
 
Measurement-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.08.2020   |   Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд
14.06.2019   |   ТУ-Габрово с търг за доставка на лабораторна и измервателна апаратура
06.06.2019   |   19-о издание на изложението за безразрушителен контрол NDT Russia
 

Експертно

Търси
TLL Media abo

Българският бизнес започва да отделя повече внимание на безопасните и здравословни условия на труд



01.02.2012

 Елизабет Лазова, управител на фирма Елфида, пред сп. Инженеринг ревю

Уважаема г-жо Лазова, бихте ли представили дейността на фирма Елфида пред читателите на сп. Инженеринг ревю?
Фирма Елфида е изключителен представител на немската фирма NiKa-Umwelttechnik за България, чиято дейност е производство и търговия с екологична техника и уреди за околната среда. Асортиментът обхваща както измервателни панели за мониторинг и контрол на параметрите на околната среда, така и газсигнализатори, играещи ролята на лични предпазни средства.
Фирмата развива паралелно и друга дейност - официален представител сме на немските фирми INDIGO и BOGNER за България, специализирани в производството на ски и сноуборд оборудване от най-висок клас.

Кои други чуждестранни компании представлявате на българския пазар и как се приемат продуктите им у нас?
Сред останалите ни партньори са Schmidt Technology – Германия; Crowcon – Великобритания; GT Analytic – Австрия и KANOMAX – САЩ. Тези фирми са добре познати у нас и интересът към продукцията им нараства непрекъснато. Причината е, че хората в България започват да отдават все по-голямо значение на условията, при които живеят и работят. Като пример ще посоча неотдавнашната ни среща с ръководството на една от многобройните винарски изби в страната, в която работниците се оплакваха от главоболие, липса на концентрация и отпадналост. Причината се оказа високата концентрация на СО2, която на подобни места може да достигне до 20 000 ppm или повече и, за съжаление, това може да доведе до фатален изход.

За какви приложения са предназначени предлаганите продукти и кои са основните ви клиентски групи?
Приложенията на предлаганите продукти са различни, но могат да се обособят в няколко основни направления: монитори за качеството на въздуха в затворени помещения (IAQ Monitor), които се използват от фирми при проектиране и монтаж на вентилационни или климатични инсталации; СО2 контролери – контролни уреди за управление на вентилационни, климатични, горивни и други инсталации в зависимост от концентрацията на въглероден диоксид, влага и температура на въздуха. Тук основните ни клиенти са хотели, оранжерии, складове, производители на замразени храни, безалкохолни напитки, пивоварни, винарни и др. Също така предлагаме измервателни панели за мониторинг на параметрите на околната среда на открито или в затворени помещения. Те намират приложение в банки, голф игрища, хотели, класни стаи, фитнес центрове, бизнес сгради и др.
Портфолиото ни включва още газ детектори/сигнализатори, датчици за поток на газове и уреди за измерване на по-нестандартни величини като ултравиолетовия индекс на слънцето, киселинност и електропроводимост на водата, радонова радиоактивност в жилищни сгради, фина прах и “чисти помещения”.
От няколко месеца предлагаме и т. нар. SICADE станции – швейцарски патент за премахване на свободните органични компоненти (VOC) и неприятни миризми при производството на бои и лакове в химическата промишленост, при пречистването на отпадни води и третирането на техните утайки, в животновъдството и птицевъдството, в козметичната и фармацевтична промишленост и др.

Трудно ли се продава техника за околната среда у нас и кои фактори, според вас, ще повлияят на пазара в близко бъдеще?
За съжаление, техниката за околната среда все още не е толкова популярна в България, така, както е например в страните от Западна Европа и Америка. По-скоро тя бива налагана чрез предписанията на Европейската комисия в Брюксел. Няма да забравим първия ни реализиран проект, за който родителите на шестокласниците от известно столично училище събираха пари в продължение на седмици, но само след броени дни се убедиха в предимствата, които донесе на децата им. Очевидно е, че с навлизането на новите технологии, и особено на онези, занимаващи се с т. нар. възобновяеми енергийни източници, интересът ще се засилва. Ето защо смятаме, че природосъобразният начин на живот трябва да се превърне във философия на всеки един от нас и се надяваме бъдещето да го докаже.


Източник: сп. Инженеринг ревю   Област: Eкспертно  

Етикети:   екология   измервателна техника   мониторинг   газдетектори   газсигнализатори   сензори   датчици   бизнес   мениджмънт  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG